Avoin ja suvaitsevainen Suomi seuraavat 100 vuotta -hanke

Jokainen meistä varmasti tietää, että rakas kotimaamme täytti kaksi vuotta sitten 100. Tätä onkin juhlittu isosti ja näyttävästi, vuonna 2017 järjestettiin historian suurimmat linnanjuhlat ja jokainen Suomen kansalainen hehkutti tätä päivää. Onhan se ymmärrettävääkin, onhan satavuotias Suomi aika iso juttu jo meille suomalaisille ja sitä luonnollisesti halutaan juhlia. Vaikka maallamme onkin ollut vaikeuksia, niin se on kuitenkin aina selvinnyt kaikesta suomalaisen sisun ja periksiantamattomuuden ansiosta ja säilyttänyt paikkansa hyvinvointivaltioiden listalla. Se onkin iso ylpeydenaiheemme, josta olemme jopa maailmalla tunnettuja. Tätä onkin syytä juhlistaa.

Avoin ja suvaitsevainen Suomi seuraavat 100 vuotta -hanke

Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, ettei korjattavaa ole. Viime vuosien aikana tulleet vaikeudet ovat taas koetelleet rakasta maatamme, jonka takia meidän on taisteltava vieläkin enemmän oikeiden arvojen eteen. Pakolaisvyöry, ilmastonmuutos, sote-uudistus ja muut ajankohtaiset asiat ovat olleet isoina puheenaiheina ja jopa kompastuskivinä maamme tasapainolle. Tänä vuonna järjestetyt vaalit olivatkin aikamme tärkeimmät, nimittäin nyt äänestettiin ilmaston ja suvaitsevaisuuden puolesta. Toivottavasti kansamme teki hyvät päätökset ja tänä vuonna valtaan pääsisi oikeat ihmiset, jotka osaavat edistää hyvinvointiamme ja auttavat ylläpitämään myös maapallomme terveyttä oikeilla päätöksillä. Se jää nähtäväksi.

Suomi seuraavat 100 vuotta haaste

Tämä ja kuten myös Suomen täyttäminen 100 vuotta toi mukanaan erilaisia haasteita ja projekteja. Yksi näistä projekteista on Suomi seuraavat 100 vuotta, jolla pyrimme luomaan Suomesta entistäkin paremman, avoimemman ja suvaitsevaisemman paikan meille jokaiselle. Tämä hanke on avoinna jokaiselle yritykselle, joka on valmis tekemään jotain hyvää Suomen hyväksi. Mukaan saavat tulla pienet, että suuret yritykset, pienillä ja suurilla teoilla. Tässä hankkeessa ei tuomita. Hankkeessa uskotaan, että jokaisella pienellä ja suurella teolla päästään yhteistyöhän ja kohti todellisia muutoksia ja tekoja. Tavoitteena on saada kaikille suomalaisille ja Suomessa asuville parempi fiilis asuinmaastaan ja sen ilmapiiristä. Tarkoituksena on kytkeä kaikki paha pois koulukiusaamisesta rasismiin asti. Projekti perustuu vapaaehtoisuuteen ja haluun osallistua. Hanke perustuu myös haaste pohjaan, jolloin jokainen meistä pystyy lähettämään haasteen muutoksesta mille tahansa yritykselle, jolla saadaan kerättyä lisää osallistujia.

Suomi seuraavat 100 vuotta haaste

Haaste on kerännyt paljon osallistujia ja julkisuuden henkilöt ja vaikuttajat ovat yksitellen haastaneet yrityksiä tulemaan mukaan erilaisten videoiden avulla. Hankkeeseen pyritään saamaan koko Suomi mukaan, jolloin koko Suomen voimin saamme tehtyä kotimaastamme entistäkin paremman paikan asua, jossa kenenkään ei tarvitse hävetä. Hanke pyrkii saamaan Suomesta tasavertaisen ja -arvoisen paikan jokaiselle, ilman mitään poikkeuksia. Olit sitten mistä tahansa uskonnosta, minkä tahansa näköinen, mikä tahansa seksuaalinen suuntautumisesi on tai mitä tahansa. Tällöin jokaisella meillä on hyvä elää omassa maassamme ilman, että kenenkään tarvitsee kokea pelkoa tai häpeää itsestään. Tämä olisikin ihanne kuva Suomesta. Vaikka se kuulostaakin prinsessasatujen tarinalta, se ei kuitenkaan ole sitä. Se tarkoittaa sitä, että jokainen hyväksyy toisensa jopa rumana likaisena itsenään kaikkine huonoine puolineen ilman, että aiheuttaa teoillaan vahinkoa muille. Tämä tavoite on mahdollista toteuttaa, mutta se tarvitsee tekoja jokaiselta Suomessa asuvalta. Isompia tekoja se kuitenkin vaatii yrityksiltä ja vaikuttajilta. Tämän takia haastammekin Suomen jokaisen yrityksen tekemään jotain hyvää koko Suomen hyväksi. Pienillä teoilla on mahdollista saada kytkettyä Suomen pahat tavat ja vääryydet kokonaan pois, jolloin Suomesta saadaan maailman paras maa asua. Tähän tietenkin liittyvät myös ilmastoteot, jolloin saadaan Suomi ilmastotekojen edelläkävijäksi. Tästä Suomi kuitenkin saa jo olla ylpeä, vaikka tekemistä meilläkin on vielä todella paljon.