Missä vierailla Suomessa?

Suomalaisia vetää puoleensa kovasti Espanjan aurinkorannikot, vaikka kotimaastakin löytyy todella upeita kohteita, joissa nauttia Suomen luonnosta ja kulttuurista. Onhan suomalaisen puhtaus aivan omaa luokkaansa, jota tullaan katsomaan ympäri maailmaa.

Etelä-Suomi

Temppeliaukion kirkko, Suomenlinna, raitiovaunut ja metro. Kaupunkielämästä pitävien kannattaa suunnata Helsinkiin, josta löytyy Tuomiokirkko, pohjoismaiden suurin kauppakeskus Itis, paljon erilaisia museoita kuten Kiasma ja Ateneum. Helsingin eniten turisteja keräävä kohde, kallioon tehty Temppeliaukion kirkko, on myös vierailun arvoinen.

Helsingistä

Viidenkymmenen kilometrin päässä Helsingistä sijaitseva Porvoo tarjoaa kauniin vanhankaupungin ja herkkusuille Brunbergin tehtaanmyymälän. Länsirannikolla sijaitseva Naantali ja sen vanha kaupunki, on hieno lomakohde varsinkin lapsiperheille. Kaupungista löytyy lasten suosiossa oleva Muumimaailma sekä Väiskin seikkailusaari. Suomen entinen pääkaupunki ja samalla vanhin kaupunki Turku on saaristoinen erinomainen kohde merestä pitäville. 1200-luvun alussa perustetussa Turunlinnassa pääsee historian havinaan sekä miksei Turun Tuomiokirkossakin. Turussa kannattaa piknik viettää Aurajoen rannalla, tai sitten syödä joen varrella sijaitsevissa ravintoloissa. Suomalaisen muotoilun ja suunnittelun ystävien kannattaa suunnata autonsa Raaseporin suuntaan, Fiskarsin Ruukkiin. Siellä on syntynyt kaikkien rakastamat Fiskarsin sakset. Nykypäivänä Fiskarsin ruukilta löytyy kolmekymmentä yrittäjää, paljon suomalaista muotoilua, hyvää ruokaa ja juhlapaikkoja. Fiskarsin ruukki on kerännyt myös paljon kunniamainintoja, kuten kotimaan paras matkakohde 2016. Suomesta löytyy yhteensä seitsemän Unescon maailmaperintökohdetta, kuusi kulttuurikohdetta ja yksi luontokohde. Vierailemisen arvoiset Vanha Rauma, Suomenlinna, Verlan puuhiomo ja pahvitehdas sekä Petäjäveden vanha kirkko ovat pääseet Unescon listoille esimerkkeinä erinomaisesta ja edustavasta rakennustyylistään. Rauman lähistöltä löytyvä maailmanperintökohde Sammallahdenmäki on pronssikaudelta oleva hautaröykkiöalue ja ensimmäinen esihistoriallinen maailmanperintökohde. Ainoa Suomelle myönnetty luonnonperintökohde, Merenkurkun saaristo sijaitsee perämerellä. Jatkuvasti muutoksessa oleva maasto tekee Merenkurkusta mielenkiintoisen.

Revontulia pohjoisessa ja Järviä Idässä

Lappi houkuttelee turisteja ympäri vuoden. Kaunis ruska syksyllä, yötön yö kesällä ja lumi talvella takaavat ettei Lapista lopu tekeminen. Lapsille ja lastenmielisille Joulupukin paja ja Kemin lumilinna ovat Lapin suosikkikohteita. Eteläsuomalaiset suosivat Lapin laskettelumahdollisuuksia, jotka eivät pääse loppumaan; Ruka, Ylläs, Levi…

Revontulia pohjoisessa ja Järviä Idässä

Jos erilaiset hotellielämykset kiinnostavat, niin iglujen muotoon rakennettu hotelli Kakslauttanen Saariselällä on varmasti käynnin arvoinen. Koska katto on lasinen, voi hotellihuoneesta katsoa kaunista tähtitaivasta, tai jos tuuri käy, nähdä upeita revontulia. Suomi on täynnä lyhyempiä ja pidempiä vaellusreittejä, joista osa on suunniteltu liikuntarajoitteisille ja lastenrattaille. Suosituin reitti on Oulangan kansallispuistossa oleva 82 kilometrin mittainen Karhunkierros. Pieni karhunkierros on lyhyempi versio, niille jotka eivät jaksa vaeltaa montaa päivää putkeen. Luontoon.fi sivustolla on listattuna kaikki suomen patikkareitit. Järvi-Suomi tarjoaa paljon järviä, luontoa ja puhdasta vettä. Mikä onkaan parempaa kuin viettää aikaa mökillä, paistaa makkaraa nuotiolla ja saunoa kesäyönä käen kukkuessa? Mökkilomasta haaveilevien kannattaa suunnata Saimaan rannalle, jossa perinteinen suomalainen unelma muuttuu todeksi. Järvi-Suomen kansallismaisemat ovat kokemisen arvoisia, kuten maailman kauneimmaksi kutsuttu Heinäveden reitti. Tätä reittiä ei kuitenkaan pääse autolla tai jalan kulkemaan, vaan veneellä tai laivalla, koska kyseessä on vesireitti. Toinen hieno kansallismaisema järvi-Suomessa löytyy Kolilta, pohjois-Karjalan suurin vaara. Vähän aktiivisemmasta lomasta haaveilevien kannattaa käydä kokeilemassa Suomen kolme hurjinta huvipuistoa, PowerPark, Linnanmäki sekä Särkänniemi. Myös Suomen kesään olennaisena osana kuuluvat festarit joka lähtöön. Ruisrock, Porin Jazz, Tangomarkkinat, Flow-festivaali.. Suomesta löytyy festarikansaa! Suomi on täynnä tekemistä ja kokemista, luontokohteita ja puhdasta ruokaa. Suomalaisina meidän kuuluisi olla ylpeitä siitä millainen eksoottinen luonto ja oikeus meillä on nauttia siitä. Joten seuraavaa lomaa mielessä pitäen kannattaa pohtia voisiko kotimaan matkailu olla aivan yhtä hyvä vaihtoehto Espanjan aurinkorannoille!