Suomeen muutto opiskelijana:

Jos olet muuttamassa Suomeen opiskelijana, on paljon, johon sinun pitäisi valmistautua. Suomen opetusjärjestelmää pidetään yhtenä parhaista koko maailmassa. Se on mullistanut opetusjärjelmänsä asettamalla huipputason ja älyllisen ja koulutusuudistuksen. Samalla kun muut koulutuslaitokset pakottavat oppilaita kirjoittamaan kokeita ja työskentelemään yhtäläisesti, Suomen koulutuslaitokset kohtelevat oppilaita tasapuolisuuden periaatteella.

Mihin valmistautua

Kun olet muuttamassa Suomeen opintoja varten, et luultavasti löydä yhtään yliopisto-asuntolaa tai hostellia ottamaan sinua vastaan. Opiskelijat asuvat yleensä vuokra-asunnoissa ja ovat vastuussa omasta majoituksestaan. Tyypillisesti, opiskelija-asunto-säätiöt auttavat sinua sen kanssa ja järjestävät majoituksen tarpeidesi mukaan. Ulkomaalaisille vaihto-oppilaille on viisasta etsiä majoitus keväällä mieluummin kuin syksyllä; on helpompi prosessi hakea sitä keväällä. On olemassa kolme huoneistotyyppiä, joita voit löytää Suomessa: jaettu huoneisto, yksiöhuoneisto ja perhehuoneisto.  Jaetut ja yksiöhuoneistot ovat ihanteellisia sinkuille opiskelijoille. Edellä mainittu sisältää kahdesta kolmeen makuuhuonetta, jossa on erillinen keittiö ja kylpyhuone. Tämä jaetaan kahden tai kolmen muun opiskelijan kanssa ja on halvempi vaihtoehto. Jälkimmäinen, yksiöhuoneisto, ovat kalliimpia ja vaikeampia saada, mutta ovat kuitenkin tilavampia. Perhehuoneistot ovat pariskunnille tai perheille. Ne sijaitsevat koulujen ja julkisien paikkojen lähellä ja sisältävät kahdesta kolmeen makuuhuonetta, joissa on keittiö ja olohuone.Kun olet muuttamassa pois kotimaastasi oppilaana, on mahdollista ettet tunne ketään ympärilläsi. On viisasta tutustua ihmisiin ja ystävystyä, sillä se on myös hyödyllistä. Jotkut yliopistot järjestävät myös ohjelmia kansainvälisille opiskelijoille lukukauden alussa, jotta he voivat tutustua muihin oppilaisiin.

Suomalainen perinteinen ruoka

Kansainväliset oppilaat pääsevät syömään ja kokemaan erilaisia ruokia; ruokia, joista he eivät luultavasti ole ikinä ennen kuulleetkaan.  Ennen muuttamista Suomeen, voit etsiä erilaisia ruokia, joista suomalaiset nauttivat. Voit etsiä yleisimpiä paikallisia ruokia, kuten karjalanpiirakka, kaalilaatikko, graavilohi ja pyttipannu. Se tuntuu uudelta ja vieraalta ensin, mutta totut siihen lopulta.Jokaisen maan säännöt ja määräykset ovat erilaisia muista maista. Voit todeta, että säännöt ovat täysin erilaisia kotimaastasi tai ne voivat olla samoja. On olennaista tutkia Suomen lakeja ja ymmärtää siellä asumisen perusasiat. Ajetaanko siellä vasemmalla vai oikealla puolella? Voitko juoda alkoholia julkisilla paikoilla? On parempi mennä sinne hyvin valmistautuneena tai et voi ikinä tietää, milloin rikot Suomen lakia. Muuttaessa vieraaseen maahan, on olennaista tietää liikenteestä ja miten pääset kouluun. Voit joko ostaa oman kulkuneuvosi tai käyttää julkisen liikenteen palveluja. Tutustu siihen, mikä ikävaatimus on ajokortille tai mitkä julkisen liikenteen reitit ja aikataulut ovat. Ajavatko he opistollesi? Pääsetkö sinne ajoissa? Jne. Joillakin opiskelijoilla on ongelmia löytää englantia puhuvia ihmisiä. Mutta Suomi on yksi parhaista maista, joissa puhutaan englantia ja sinulla ei varmasti oli ongelmia löytää joku, jolle puhua, vaikka et tietäisi sanaakaan suomea. Se voi helpottaa asioita, jos opit äidinkieltä, mutta se ei ole välttämätöntä. Suomessa voit myös löytää töitä helpommin, jotka eivät vaadi suomen kielen tuntemusta ja voit jatkaa englannin kielellä.

Suomalaiset yliopistot ovat korkealaatuisia

Opiskelijatyön löytäminen Suomessa ei ole vaikeaa. Jotkut asemat vaativat sujuvan suomen tai ruotsin kielen, mutta on mahdollista löytää työ vaikka et puhu kumpaakaan. Opiskelijat työskentelevät usein opintojensa lomassa ja sen takia osa-aikaisen työn löytäminen ei ole vaikeaa. Voit löytää töitä jotka joko vaativat työskentelyä arkipäivinä samalla kun jotkut tarvitsevat apua viikonloppuisin kouluystävällisien tuntien mukaan. Löydät luultavimmin, että kulttuuri Suomen opintolaitoksissa on erilainen muista maista. Koulutus Suomessa on täysin ilmainen yliopistoon asti ja laki määrää, että mikään laitos ei veloita lukukausimaksuista, kirjoista, aterioista ja jopa kuljetuksesta. Jokainen, opettajat ja oppilaat auttavat toisiaan ja arvostavat toisiaan. Elintaso ja terveydenhuolto ovat korkealla ja laadusta ei tehdä kompromisseja. Kulttuuri siellä on uskomattoman sivistynyt ja ihmiset ovat asiantuntevia. Noin 80% suomalaisista ovat kaupunkilaisia. Opettajan ammatti on tärkeää ja sitä pidetään parhaana ammattina. Suomessa ei ole säännöllisia kokeita tai tarkastuksia, kaikkia oppilaita käsitellään heidän kykyjensä mukaan.